Auto Banden Profieldiepte

Diposting pada

De wettelijk verplichte minimale profieldiepte van een band is 1 6 mm dit geldt ook voor winterbanden. Wanneer banden bij de bandenmontage nieuw onder uw auto worden geplaatst hebben ze standaard een profieldiepte van 8 mm.

Zelf Het Profiel Van Je Banden Controleren Youtube

Ook bij banden die zes jaar of ouder zijn maar nog voldoende profieldiepte hebben adviseren wij om bij ons langs te komen.

Auto banden profieldiepte. Deze banden zijn namelijk aan het uitdrogen en de kans op scheurtjes of klapbanden neemt daardoor flink toe. Slijtage kan ook ontstaan doordat de banden niet goed zijn uitgelijnd of gebalanceerd. Plaats de profieldieptemeter op verschillende plekken in een groef op de band en lees de profieldiepte af op de profieldieptemeter.

Het gaat om een wettelijk minimum. De profieldiepte van de banden zorgt voor een goede grip op de weg. Dan beschikken de banden niet meer over de winterse eigenschappen.

Minder profiel op je banden betekent ook minder veiligheid. Geadviseerde minimum profieldiepte zomerbanden. Er wordt gemeten vanuit de hoofdgroef van de band.

Af fabriek was deze voorzien van michelin energy saver zomer banden 205 55r16. Midden van de band. Het is niet aan te raden om met een profieldiepte van 1 6 mm te rijden.

Autobanden zijn gemaakt van rubber en door wrijving op de weg slijt het rubber. Dit geldt ook voor all season banden als je profiel minder is wordt je auto afgekeurd en kun je een boete krijgen. Draai de banden van je auto in zodat je goed zicht hebt op het loopvlak van de band.

De meeste banden hebben 3 of 4 van dit soort hoofdgroeven. Jouw banden moeten minimaal een profieldiepte hebben van 1 6 millimeter. Door de wrijving met het asfalt is slijtage onvermijdelijk met enkele gevaren als gevolg.

Deze banden zijn namelijk aan het uitdrogen en de kans op scheurtjes of klapbanden neemt daardoor flink toe. Dit moet het geval zijn voor het hele loopvlak van de band. Profieldiepte meten volgens de wet dienen je banden minimaal een profieldiepte van 1 6 millimeter te hebben.

Slijtage kan ook ontstaan doordat de banden niet goed zijn uitgelijnd of gebalanceerd. Hebben je banden minder dan 1 6 mm profiel dan komt de auto niet door de apk heen. Dit is de brede groef in het midden van de band.

Er zijn diverse soorten slijtage die kunnen ontstaan aan autobanden en doorrijden kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Ook bij banden die zes jaar of ouder zijn maar nog voldoende profieldiepte hebben adviseren wij om bij ons langs te komen. De anwb adviseert bij een profiel van 2 mm echter al om de band te vervangen en bij een winterband zelfs al vanaf 4 mm.

Ik heb dunlop winterbanden laten monteren en de zomerbanden mee genomen. Mijn nieuwe auto bij dealer opgehaald. Na meting bleken de michelin zomerbanden slechts 6 5 mm profieldiepte te hebben terwijl de dunlop banden een keurige 9 mm lieten zien.

In de nederlandse wet is vastgelegd dat je minimale profieldiepte van je zomer en winterbanden niet minder dan 1 6 mm mag zijn. Dat is wettelijk verplicht.

Laat Uw Banden Profieldiepte Meten Door Pouw Banden

Alles Over De Profieldiepte En Bandenspanning Van Autobanden Bandenblog

Wat Is Het Minimale Profiel Van Een Autoband

Profieldiepte Van Banden De Wettelijke Vereisten Tirendo Nl

Profieldiepte Winter Zomerbanden Regelmatig Controleren Vervangen

Remweg Autoweek

Tire Tread Depth Vredestein

Service A And Service B Mercedes Benz A Service Benz Repair Shop

Controleer De Bandenprofiel En Slijtage Uniroyal

Profieldiepte Banden Onderstel Vw Passat Nl Volkswagen Passat Club Nederland

Bol Com Medicca Auto Banden Profiel Meten Bandenprofielmeter Bandprofiel Meter

Autobanden Zomerbanden Winterbanden Politiebericht Over Banden En Veiligheid

Nederlanders Weten Niet Wanneer Autobanden Versleten Zijn Autorai Nl

Faq Autobanden Selvili Wheel Tyre Center Assen

Wanneer Moeten Banden Vervangen Worden Wuco Auto S B V

Profieldiepte Bestdrive Banden De Ring

Alles Wat Je Erover Moet Weten Bandenprofiel Profile

Bandenprofielen Van Dichtbij Bekeken Oponeo Nl

Pin Op Handige Tips

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *